Behov for leiebil kan komme av mange grunner. Kanskje er du på besøk i Oslo og ønsker å komme deg rundt på egenhånd, eller kanskje du trenger det for en jobbreise. Spørsmålet som gjenstår er: Hva slags utleiebil burde du velge?

Her kommer fem grunner til å velge en elbil.

1. Mye kjøreglede med elbil

Å leie en elbil er kanskje ikke noe for de som ønsker å høre overdreven motordur under kjøringen, men for de fleste andre kan det en elbil gi stor kjøreglede. Særlig Tesla er kjent for å gi overlegen kjøreglede, og har blitt kåret til den beste av de beste blant sportslige standardbiler. En Tesla som leiebil vil gi god plass og god kjørekomfort. I tillegg vil du også med en elbil få fordeler som tilgang til kollektivfelt i storbyer, og noen steder gratis offentlig parkering og rabattert bomring. En akselerasjon fra 0-100km i timen på 4.6 sekunder kan også gi glede til de mer bilglade førerne. Det er ikke uten grunn mange sier at det å kjøre en elbil går som en lek.

tesla model 3

2. Elbiler er svært effektive

Hvis du er opptatt av effektivitet for pengene er en elbil leiebil noe for deg. Der hvor en fossilbil har en typisk effektivitet på 25%-40% har en elbil som regel en effektivitet på langt over 70%. Det vil si at den yter betraktelig mange flere kilometer per KwH. Når du først må lade koster strøm som regel 15-25% av diesel pr. Kilometer i Norge. Altså ganske rimelig, effektivt og du får mye tilbake for pengene.

3. Tesla er en leiebil med god rekkevidde

Ønsker du en elbil leiebil med god rekkevidde, er en Tesla svaret. De færreste har behov for å kjøre flere titalls mil hver dag, så i prinsippet er en svakere elbil ofte nok. Med en Tesla, som er best i sin klasse og kan ha en rekkevidde på rundt 40 mil, trenger derimot ikke rekkeviddeangst være et problem – selv på langtur. Det betyr også at du i stor grad slipper å tenke på å fylle på drivstoff hele tiden. Skal du for eksempel oppleve Norge i bil kan derfor det å leie en Tesla være en stressnedsettende faktor. 

4. Ladenettverk og ladehastighet – enkelt å komme seg frem til destinasjonen

Når du først må lade en elbil, blir det enkleste å ha en Tesla. Med over 1971 Supercharger-stasjoner og 17 647 Superchargere spredt rundt i verden, med mesteparten i Europa, vil det være fult mulig å kombinere elbilleie med Europatur i bil. Og det er uten å regne med andre ladestasjoner som også er åpne for andre elbilmodeller. Å lade en Tesla fra 10%-80% vil ofte ta rundt 40 minutter, men kombinert med en matpause trenger «det tar for lang tid å lade» aldri være en unnskyldning igjen. 80% er dessuten som regel mer enn nok til å komme seg til neste Supercharger, om flere stopp skulle være nødvendig på veien.

tesla supercharging

5. Elbil som leiebil er miljøvennlig

Transport er blant de største miljøtruslene i Norge. Uansett om man trenger en personbil, varebil eller å leie kjølebil for en kort periode, kan det altså være greit å holde miljøet i bakhodet. Noen kritikere påstår at det er minst like miljøskadelig å kjøre elbil, men i virkeligheten er elbilen langt mer miljøvennlig hvis bilen brukes mye. Og en Tesla kan kjøre langt. Visstnok skal tyske Hansjürgen von Gemmingen-Hornberg ha passert hele én million kjørte kilometer i sin Tesla i 2019. Ved å leie en elbil fremfor en fossildreven bil kan man altså, sakte men sikkert, bidra til et bedre miljø.

Vi i Evutleie spesialiserer oss på utleie av Tesla, men tilbyr også elbilutleie av varebil. Ta kontakt med oss hvis du trenger en leiebil.